/**/
 
 
Tro Bro Lynge
Efterårslævfald i oktober. Truende skyer ruller ind fra vest. Nattens kælighed tynger stadig luften. SemiProTourens bilpark ruller ind på parkeringspladsen ved Lynge Kirke. Der er cykler i bagagerummene og på stativer. Der er smilende ansigter under kasketter med korte skygger bag rattene. Det er en lørdag i oktober, og cykelsæsonen går på held. SemiProTouren 2016 skal afsluttes med lævfaldslæbet Tro Bro Lynge. Årets sidste triumfator skal findes. Og årets samlede vinder skal kåres.
Boonen - 16/5-17 18:51:15

Lynge ligger nordvest for København som en port til Nordsjællands bølgende marker og bugtende landeveje. En 7.1 km lang rundstrækning skal gennemkøres 10 gange, inden en fortjent vinder kan kåres som første mand over målstregen på Lystrupvej. Ruten gør brug af de idylliske småveje nord for Lynge med alléen på Uggeløsevej som et æstetisk højdepunkt. Som kontrast til dette står Damhøjvej på rutens modsatte ben: et 2 km langt let stigende grussegment, som bugter sig gennem overdrev. Det er her fårene vil blive skilt fra bukkene. Det er her feltet uvilkårligt vil blive sprængt, og selv det mindste hul til rytterne kan blive fatalt.
Som et nyt tiltag i SemiProTouren er tidligere ryttere blevet inviteret med til årets sidste løb. Arvesen og Valverde har takket ja og spreder gensynsglæde i feltet, mens alle gør de sidste ting klar til løbet. Valg af dæk er blevet nøje overvejet. En punktering på det forkerte tidspunkt kan sætte enhver ud af spillet. Wiggins sidder på den gule trøje inden dagens løb. Han er flankeret af sine løjtnanter Terpstra, Coppi og Merckx. En formstærk Ugrumov puster Wiggins i nakken, og det hvis det hele flasker sig for denne gruskonge, er den samlede sejr ikke uden for rækkevidde. Fænomenet Voigt er ligeledes til start og står for alle som favorit til etapesejren. Hans nærmeste konkurrent er måske LeMond.
Løbet går som planlagt igang klokken 10 med en fælles prøveomgang. Der er ingen defekter på Damhøjvej. De opmærksomme ryttere noterer sig vindretning og skarpe sving, kortlægger rutens anatomi, noterer sig grusvejens beskaffenhed. Efter endnu en neutral kilometer på anden omgang gives der signal, om at løbet er frit. Angrebslysten er stor blandt feltets lykkeriddere, og forhåndsfavoritterne lader dem lege. Valverde kommer afsted og viser glimt af fordoms styrke. Arvesen sætter endelig. Han er også vendt tilbage for at leget med. Det bliver dog en stakket frist for dem begge. Der er ikke bund i trådet. De falder tilbage til feltet, og passerer snart efter igennem.
I stedet er det Bikester Boom-trioen Hushovd/Pantani/Boonen, der får hul. Samarbejdet er selvsagt upåklageligt, og de vurderes tilpas ukampdygtige til af få lov af smage på drømmen om sejr. De rammer som de første Damhøjvej. Hushovd taber efter en lang føring lidt meter i svinget ind på gruset og må slippe fronten. I stedet er det de to prinser af grus Pantani og Boonen, der ufortrødent fortsætter, og de klarer skærene første gang over Damhøjvej.
Bag dem flyder et felt i opløsning gennem terrænet. Cunego og LeMond sættes ud af spillet med talrige punkteringer. Arvesens krop siger nej. Böltz og Simoni tager ansvar og kalder til gruppetto. En favoritgruppe samler sig med Wiggins og hans soldater, gruskongen Ugrumov og forhåndsfavoritten Voigt og en forhåndsstærk Burghardt. Næste gang Damhøjvej rammes, er Voigt og Ugrumov kørt fra feltet og jagter frontduoen, der håber på at klare skærene hen over gruset. Men halvvejs igennem opsluges de to lykkeriddere. Pantani kommer flot med på hjul, og da Voigt rammes af en punktering, lykkes det også Boonen at få kontakt. Bagved jagter Wiggins soldater og beskytter den gule trøje i vinden.
Også på de næste omgange er det på Damhøjvej at prøvelserne blive tydeliggjort. Forvrængte ansigter skærer grimasser i den hvirvlende støv. Defekter sætter flere ryttere ud af spillet. Piil må udgå. Wiggins mister Merckx til et snakebite. Burghardt ser håbet om en topplacering forsvinde med det faldende dæktryk. Boonen taber fronten og falder tilbage til gruppen med den gule trøje. Ugrumov og Pantani er alene i front, med sidstnævnte som det tynde øl. Og der går ikke længe inden Ugrumovs malende tråd tømmer Pantani for de sidste kræfter. Gruskongen kan i ensom majestæt rulle mod triumfen i sæsonens sidste løb. Ingen kommer i nærheden af ham på de sidste omgange, og forskånet for eller så hyppige defekter, tager han en suveræn sejr.
Bag ham skal Wiggins blot holdes ude af problemer for at sikre den gule trøje. Det sørger Coppi og Terpstra for med stor autoritet. Pantani er kommet på hjul i gruppen men er chanceløs i spurten efter dagens flotte morgenudbrud. Wiggins tager andenpladsen foran sine to løjtnanter. Pantani runder top 5 af. Lidt tid efter kæmper Boonen sig alene i mål. Herefter kommer Burghardt, Fignon, Hushovd og Savoldelli efter heroiske indsatser i støvet. Uheldsramte Voigt og Merckx følger på de næste placeringer, hvorefter Fuglsang, Böltz og Simoni triller i mål som de sidste af de gennemførende.
Tro Bro Lynge blev et flot og spektakulært løb. Støv hvirvlede om ørerne på Damhøjvej, og idyllen indhyllede rytterne på Uggeløsevej. Wiggins og hans tropper kontrollerede flot kampen om den samlede sejr. Ugrumov kørte fejlfrit og vandt fortjent etapen. Valverde og Arvesen gjorde SemiProTouren ære som tilbagevendte helt med smil og kørelyst. Der var lidt skærmydsler med beboerne på Damhøjvej, og det bør overvejese, om ruten kan tåle et gensyn. Men alt i alt - tak for et godt løb!