/**/
 
 
LeMond sejrer i nyt løbskoncept
Den store KOM-stjerne Søren LeMond Bay henter ny SPT sejr i området nordvest for Gyrstinge Sø på Midtsjælland efter at feltets pt stærkeste cykelknægt og sidste års gule trøje Peter Urgumov måtte trække endnu en punktering 30 km inden den sidste af tre del-målstreger.
Coppi - 11/9-16 10:00:00

Det var arrangørerne Major Tons Junkies hensigt at diske op med et anderledes SPT løb ved breden af Gyrstinge sø denne søndag. Derfor var løbet delt op i tre underafdelinger hver afsluttet med en målstreg, der afgav point til etapesejren. 1 point til første mand, 2 point til anden mand og så fremdeles på hver af de tre målstreger. Færrest point vinder.
Således skulle der denne søndag bruges andre taktikker end den normale 'kør hurtigst til sidst'-taktisk, der normal skaffer etape sejre ved SPT løb.

Første afdeling af løbet blev kørt på en rundstrækning kaldet Petit Ballon. Den bestod af en langside opad bakke, en langside ned ad bakke og en fald lang side, hvor målstregen befandt sig. I alt 3,5 km. Her skulle der køres 4 omgange. Den første omgang blev brugt på at se hinanden lidt an. Til start var fra Bikester Boom; Boonen, Burghart, Pantani og Hushovd. Fra Team Star Wars havde kun Urgumov og Løvernes Konge Ludemic valgt at stille op, mens CC Stærk kaffe ganske overraskende var mødt talstærkt op med LeMond, Mayo, DeWolf og director LeBlanc. Arrangør-holdet havde forkælet feltet med deltagelse af Den Gule Trøje Wiggins, Hamburger, Simoni og skribenten. På anden omgang blev der tilgengæld sat fart på stigningssiden. Gerningsmændene er ukendt men da feltet nåede det lille skovstykke på toppen var feltet trukket ud og strakte sig godt 100 meter trods dets ringe størrelse. Trykket på speederen blev holdt oppe nedad bakken, så det var godt at Hr og Fru. Larsen var blevet hyret som trafikofficials på rutens farligste højresving ind på det flade ruteben.

På trejde omgang var Ludewic og Hushovd kort ude med flaget, men blev hurtigt hentet da Urgumov og LeMond spillede med musklerne. De var da også de to herrer der sammen med Wiggins og Burghart skulle afgøre sejren på den første afdeling mellem sig. Det slap Ugrumov bedst fra, Wiggins slog LeMond som slog Bugge. Halsende efter kom DeWolf og skribent, og næste mindre udgjordes af Pantani, Mayo og Ludewic.
Alle flotte ryttere blev samlet ind på anden afdeling, mens en bagtrup dannes af Hushovd, Boonen, Simoni og Hamburger.

Anden afdeling kaldet Moyen Ballon var 5 km og med afslutning på toppen af en længere men ikke synderlig stejl stigning. Flere mindre udbrudsforsøg blev forsøgt, men først på den sidste omgang lykkes det Ugrumov at komme væk alene. LeMond stak efter og det efterlod resten af frontgruppen totalt splittet på opløbsstigning.
Ludewic viste det talent for cykling han i så mange år har gemt væk og snuppede en flot 3. plads på denne del-målstreg lige foran Burghart og Wiggins.

Inden sidste afdeling var stilling således:

Ugumov 2
LeMond 5
Wiggins 7
Burghart 8
DeWolf 11
Ludewic 12
Coppi 13
Pantani 15
Mayo 17
Hushovd 20
Boonen 22
Simoni 24
Hamburger 26

Intet var afgjort og de 10 km der udgjorde ruten til den sidste afdeling blev vidne til Ugrumov defekt på anden omgang. Om det var rent uheld eller manglede manøvredygtighed på den smalle og fjendtlige Frenderupvej står hen i det uvisse. Ludewic måtte ofre hans nuværende sjette plads for at bytte hjul med sin kaptajn og i frontgruppen, der nu talte LeMond, Wiggins, Burghart, DeWolf og skribenten, var alle meget enige om at samarbejde mod den uhyggelig stærke x-yellow.
Det lykkes trods enkelte skænderier at holde Ugrumov væk fra fronten men det holdt hårdt, så da den sidste opløbsstrækning blev nået kunne han se LeMonds numse køre først over stejen efterfulgt af Bugge, DeWolf og Wiggins.
Dermed sikrede LeMond sig med samlet 6 point sejren skarpt efterfulgt af ulykkesfuglen Ugrumov med 7 og debutanten Burghart med 10 på en meget flot 3. Plads. Hvad skal det ikke blive til i semiprotour sammenhæng for den unge spurtstærke rytter.

Det første 'Trois Ballons par le Lac Gyrstinge' var hermed afviklet.

Løbsoverblik
Navn Petit Ballon Moyen Ballon Grand Ballon Samlet Placering
Wiggins 11 
Coppi  6 19  6
Hamburger  13  13  12  38  12
Simoni  12 12 11  35  11 
 LeMond  3  2  1  6  1
 Mayo  8  9  25  8
 DeWolf  5 6  3  14  5
 LeBlanc  -  -  -  -  -
 Ugrumov  1  1  5  7  2
Ludewic   9  3  9  21  7
 Boonen  11  11  -  -  -
 Burghart  4  4  2  10  3
Pantani   7  8  10 25   9
Hushovd   10 10   7 27   10