/**/
 
 
Soderup - Aastrup - Soderup
8 håbefulde ryttere mødte op søndag den 26. juni til sæsonens første seriøse udfordring. 15 løbsomgange med lige over 1000 højdemeter skulle tilbagelægges. Nogle havde glædet sig i flere dage til denne udfordring, mens andre havde frygtet den. Vejret spillede også de håbefulde ryttere et lille pus, da det på prøveomgangen begyndte at dryppe og vinden tog til. Skyerne samlede sig i horisonten og flere blev nervøse, om denne ellers så flotte morgen skulle udvikle sig til en rigtig efterårs etape.
Hushovd - 2/7-16 15:02:08

Under prøveomgangen fik Coppi mekaniske problemer, der senere kunne have fået afgørende konsekvenser for Coppi’s løb. Også Ugromov led af defekt kort inden løbets start, dog blev alle klar til den samlede start.
Kort efter start blev løbet givet frit hvilket resulterede i at den altid så udbrudsglade Simoni valgte at stikke af fra feltet i højt humør og med et smil på læben. Da der ikke var stemning i feltet for at køre efter Simoni valgte Hushovd med opbagning fra sin chef Hinault at køre efter Simoni.
Simoni og Hushovd fik oparbejdet et fint hul frem mod dagens første stigning hvor der blev kørt konservativt fra både udbrydere og felt. Hamburger prøvede her at komme væk fra feltet og op til morgen udbruddet, men måtte hurtigt sande at det ikke ville lykkedes og lod sig falde tilbage.
På første passage af dagens målbakke måtte også Simoni sande at hverken lysten eller kræfterne var der til at fortsætte i udbruddet og lod Hushovd fortsætte alene. På anden omgang begyndte feltet at røre på sig og ved anden passage af målstregen var feltet da også knækket flere steder. Boonen måtte sande at benene var tunge og trætte og vejens tunge asfalt havde suget alle kræfter ud af hans tråd, og hvad værre var, måtte han se sine to værste konkurrenter Simoni og Savoldelli lave hul og få kontakt til Hushovd som var blevet indhentet og sat af feltet med stærke ryttere som Hinault, Coppi, Pantani, Fuglsang, Ugromov, LeMond, Burghardt og DeWolf.
Boonen prøvede i en omgang at få kontakt til den stærke trio men måtte sande at hullet blev større og større, og måtte i stedet se sig overhalet af løbets fronttrio hvor en stærk Hinault strålede af overskud og gav Team Bikester Boom forhåbninger om et flot resultat.
Bagerst på dagens etape havde Hamburger taget Skibby under sine vinger og førte ham sikkert rundt på dagens rute, hvilket resulterede i hele 5 overhalinger af fronttrioen (og dermed 5 færre omgange at tilbagelægge). Det var da heller ikke tempoet der pressede denne duo, da de blev passeret af trioen med Savoldelli, Simoni og Hushovd første gang. Mod løbets slutning havde Böltz sluttet sig til duoen og de kørte samlet til mål.
I front af løbet skete der også ting og sager. En trio bestående af LeMond, Ugromov og Hinault havde revet sig løs fra de resterende med Coppi og Fuglsang jagtende ikke langt bagefter. Det var her at Coppi’s tidligere mekaniske defekt spillede ham et lille pus, da hans kæde faldt af kort før opstigningen af ”bjerg” nr. 1 på omgangen. Fuglsang fortsatte ufortrødent og lavede hurtigt et stort hul til Coppi. Coppi blev også indhentet igen af Savoldelli, Simoni og Hushovd som kunne se en ret fattet Coppi afhjælpe defekten.
Coppi fik kontakt til trioen kort efter at de havde passeret toppen og tordnede afsted i forsøget på at få kontakt til Fuglsang igen. Dette lykkedes, og Fuglsang måtte til sidst i løbet give fortabt og se en stærk Coppi komme først over målstregen i deres indbyrdes kamp.
Også i trioen med Savoldelli, Simoni og Hushovd skete der ting og sager. Simoni var træt og havde på flere omgange måtte slippe på bakkerne, Savoldelli satte mod løbets slutning tempoet op i forsøget på at tømme de to andre for kræfter. Dette gav pote på løbets 11. omgang hvor både Simoni og Hushovd måtte slippe på målstigningen og de måtte se Savoldelli lave et afgørende hul og køre væk.
På løbets 13. omgang kørte Hushovd væk fra Simoni som var tømt for kræfter, og Hushovd forsøgte i et sidste forsøg at komme tilbage til Savoldelli. Hvilket ikke lykkedes.
Løbet blev afgjort i en spurt på opløbsstigningen, hvor Ugromov trak det længste strå og slog Hinault i en tæt spurt, LeMond kom ind på en flot 3. plads.