/**/

Prolog 2009 - Veksø Rundt
SemiProTouren tog søndag den 31. marts fat på sin femte sæson. Det første løb i SemiProTourens historie blev kørt den 3. april 2005, og der var dengang fem ryttere til start. Af disse er kun én enkelt fortsat en del af SemiProTouren. De andre fire har sidenhen valgt at satse på andre sportslige udfordringer. I år var der 17 ryttere til start ved prologen, og dette var ny rekord for antal deltagere i et SemiProTour-løb. Det er for mig fantastisk at have været en del af SemiProTouren gennem alle disse år, og det luner i ubeskrivelig grad, at vi igen i år ser ud til at gå en fantastisk sæson i møde med topmotiverede ryttere. Jeg vil gerne takke alle de ryttere, der i løbet af året er stødt til og har holdt ved i feltet. Jeg sætter utroligt stor pris på alle de nye bekendtskaber, jeg har fået gennem SemiProTouren, og det kammeratskab, der eksisterer iblandt rytterne, er for mig helt unikt.
Ullrich - 17/1-11 14:05:08

Optakten til dette års prolog har adskilt sig positivt fra tidligere sæsoner i den forstand, at det i år overhovedet ikke har været nødvendigt at føre en hvervekampagne for at få folk til start til prologen. Det virker, som om vi har fået skabt en solid base af ryttere, og at indholdet af SemiProTouren er blevet rygtet til adskillige gode folk, som tager kontakt til os med ønske om at køre med i vores løb - og de skal være hjerteligt velkomne. Tak til alle for at have birdraget til at skabe denne positive udvikling. Nu til årets prolog. Vinteren holdt i år ved langt ind i marts, og løbsarrangørerne var længe bekymrede for, at prologen ville komme til at ligge under for vinterkulde, som i 2007, hvor slud og sne ramte Amager Fælled på dagen for prologen. Men som så mange gange før tilsmilede heldet os i sidste ende, og der mødte rytterne en skyfri himmel, let vind og omkring ti graders varme, da de stillede til start ved Veksø Rundt ruten. Dagens felt talte følgende ryttere: Wiggins, Kyllingen, Coppi, Bettini, McGee, Böltz, Basso, LeBlanc, Museeuw, Cunego, Riis, Cancellara, Valverde, Ullrich, Arvesen, Piil og Voigt. Heraf var de fire førstnævnte debuttanter i SemiProTour-regi. Gensynets glæde var stor blandt rytterne. Mange måneder er gået siden julefrokosten i 2008, hvor feltet sidst var samlet. Lidt over ti begav rytterne sig ud på den fælles omgang, som altid indleder et SemiProTour-løb. Kyllingen havde lidt problemer med at få skoen klikket i pedalerne. Men med hjælp fra sin kaptajn Arvesen lykkedes det hurtigt kyllingen af luft under vingerne. Efter den fælles omgang skulle den individuelle enkeltstart afvikles. Rytterne blev her sendt af sted i rækkefølgen angivet ovenfor. De fire debutanter startede således, og Coppi kom i mål i en tid, der længe skulle stå som den bedste. Alle ryttere var forskånet for uheld, og der blev kørt ganske pæne tider. De fleste kørte rutens 8,3 km. på mellem 14 og 14.5 minutter, det vil sige mellem 34.34 og 35.57 km/h i snit. Kun fem ryttere tilbagelagde strækningen på under 14 minutter. Disse var Cancellara, Coppi, Voigt og Arvesen. I den anden ende var der kun tre ryttere, de var mere en 15 minutter om at køre enkeltstarten. Disse var Cunego, Riis og Böltz. Efter den individuelle enkeltstart skulle rytterne ud på en holdenkeltstart, som er et helt nyt tiltag i SemiProTouren. SemiProTourens fire hold er: Team Men and Boys: Cunego, Museeuw, Böltz, Coppi og Ullrich, Team Galacticos: Canacellara, Piil, Wiggins og McGee, Team Kraftwerk: Voigt, Bettini, LeBlanc og Valverde samt Team Riis: Riis, Arvesen, Basso og Kyllingen. Team Men and Boys kørte afsted som de første, herefter fulgte holdene i ovenstående rækkefølge med tre minutters intervaller imellem dem. Taktikken på Team Men and Boys var at opbruge de eksplosive, men ikke så holdbare ryttere Cunego og Böltz, på den første omgang og herefter lade Museeuw, Ullrich og Coppi slutte tidkørslen af. Den taktik blev fulgt, og det rakte til en tredjeplads. Ingen af holdene fik alle ryttere med hjem, men det var også kun den tredje rytters tid, som talte som årets tid. Team Galacticos var i en klasse for sig med Team Kraftwerk cirka 40 sekunder langsommere. Herefter var der et spring på godt 2 minutter ned til de to sidste hold, som lå uhyre tæt i kampen om tredjepladsen. Da alle ryttere var kommet i mål efter holdenkeltstarten blev der udskænket champagne og serveret brownies medbragt af det løbsansvarlige hold Team Men and Boys. Valverde havde også tage nogle øl med, som bidrog til den gode stemning. Snakken gik om løst og fast, der blev taget vinder-, profil- og gruppebilleder, og pludselig parkerede en politibil lige ved rytterne. Et par betjente steg ud. De var på udkig efter en cykelrytter, der efter sigende skulle have overfaldet en billist. Signalementet af den aggressive cyklist var en mand af normal højde, helt klædt i sort og med noget orange væske i sin drikkedunkt. Museeuw passede umiddelbart perfekt på den beskrivelse, men betjentene lod ham slippe, da Museeuws cykelhjem ikke var sort. Endvidere havde vi jo alle allibiet i orden. Ved 13-tiden brød rytterne op og begav sig hjemad i bil eller med tog. I S-toger fra Veksø mod Valby sad blandt andre Kyllingen. Han faldt i kupéen snak med et par midaldrende herrer med hang til stærke drikke. Der udspillede sig blandt andet følgende dialog: Kyllingen: "Det var min første gang idag". Herrerne: "Nå, så du fik tager din mødom idag?" Kyllingen: "Ja, og jeg er ikke engang øm omme bagi..." Vi lader orden stå for sig selv. Vi ses søndag den 19. april.