/**/

Tour de Gunderød 2006
Kalenderen sagde den 26. august 2006, dette betød cykelløb i verdensklasse. Eliten skulle indfinde sig på Nivå station kl. 11, og efter de obligatoriske justeringer og forsinkelser kørte feltet i samlet flok ud mod Karlebo, hvor starten skulle stå.
Ludewic - 19/12-10 22:17:22

Vejret var smukt, og spændingen blandt feltets favoritter på bristepunktet. Dagens store spørgsmål var, om Zabel ville tage endnu en sejr, eller om Ludewic igen ville melde sig ind i kampen og tage sin 4.etape sejr. Dernæst var mange spændte på, hvad ryttere som Cipo og Basso havde i benene. Ja, spørgsmålene var mange, og snart ville feltet få svar! Ruten, der skulle køres 10 gange, var 6,8 km lang og uden de store naturlige forhindringer. Men da løbsledelsen stolt kunne præsentere det største felt nogensinde i SPT sammenhæng, var der lagt op til et stort slag på landevejen om de mange point i de forskellige konkurrencer. I bjerg- og spurtkonkurrencen var der point at køre om på 4. og 8. henholdsvis 2. og 6. omgang. Efter den fælles gennemkørsel af ruten var løbet frit. Ludewic satte med det samme et højt tempo, men det var kun kortvarigt. Der skete ikke rigtig noget i løbet før på anden omgang, hvor der første gang var point at køre om til den grønne trøje. Her begyndte enkelte ryttere at røre på sig, Ludewic stak og fik et lille hul ned til Zabel. Men kort før stregen slap Ludewics kræfter op, og han måtte se sig passeret af sin evige konkurrent Zabel, mens Riis blev nr. 3. Herefter blev der igen stilstand i feltet på den første del af 3.omgang. Men så skete der pludselig noget; Ullrich, Cipo og Mancebo stak af sted, og ingen kunne umiddelbart følge dem i deres hæsblæsende tempo. Mens dette udbrud var af sted, skulle Ludewic flere gange have sagt: "bare lad dem køre...tag den lidt med ro...de holder ikke hjem", og han skulle få ret. Udbruddet holdt små 2 omgang, men så var det slut efter et flot stykke forfølgelses arbejde fra Zabel og andre. Udbryderne nåde dog at tage de første bjergpoint; 5 til Cipo, 3 til Ullrich og 1 til Mancebo. Da feltet igen blev samlet på 5. omgang, kom der på ny stilstand i feltet. Først igen på 6.omgang kom der lidt fart over feltet. Dette skyldtes sprintpointene, der var at køre om. Denne gang kunne Ludewic trække sig ud af sprinten som vinder med Zabel og Ullrich i baghjulet. Det skal dog her nævnes, at denne spurt var særdeles dramatisk. Zabel følte sig nemlig lukket inde og tog derfor beslutningen om at presse sig ud midt på vejen, hvor løbets rytter i gult lå. Men heldigvis blev SPT igen skånet fra styrt. Igen stilstand i feltet. På 8.omgang skulle de sidste bjergpoint fordeles. Ludewic var stærkt fokuseret, trådte hårdt i pedalerne og kom først over den bakke, han troede var dagens sidste bjerg. Men til sin store overraskelse grinede feltet ad ham; "he he, det er først på næste stigning, der er point" svarede feltet enstemmigt. Med syrer i stængerne måtte rytteren i gult bide i det sure æble. Resultatet af bjergspurten blev da også klart; 5 point til Zabel, 3 til Simoni og 1 til Ludewic, der derved mistede den prikkede trøje til Zabel, efter en misforståelse i feltet. Igen stilstand i feltet. På 10. og sidste omgang skulle finalen stå. Zabel kørte sig op i front med Ludewic tæt klistret til sit baghjul. Feltets andre ryttere kæmpede også om positionerne for at ligge bedst muligt. Zabel åbner, Ludewic følger trop, men han begår den store fejl at komme til at skifte et par gear ned i stedet for op...resultat blev en skånselsløs krampe! Ludewic var hermed ude af kampen og måtte se Riis, Ullrich og Mancebo passere forbi sig. Dernæst kom Simoni ind på en flot 6.plads, Basso 7.plads, Cunego 8.plads, Cipo 9.plads og til sidst kom Petegem på 10.pladsen. Løbets kedelige overraskelse må være, at Cipo gik ned og fik en skuffende 9.plads. Til gengæld må den største overraskelse være, hvor godt Basso var kørende efter sin udelukkelse fra Tour de France.